Magánzoo (2015)






Az Abonyból Felsőlajosra költözött magánállatkert még nem díszeleg teljes pompájában, de még is érződik a fák között megbújó parkban, hogy más lesz majd itt az állatok helye, mint a városban volt. Ugyanis a helyiek állandó zaklatása miatt kényszerült a Magánzoo áttenni székhelyét a Lajosmizse melletti erdőbe.


Miben más egy magán állatkert a többitől?

Rögtön a bejáratnál megtudja látogató, hogy itt lehetőség van a patás állatok etetésére a kaszánál kapható speciális takarmánnyal. A lámák, pónik és kecskék már szinte bánatos szemmel kuncsorogják ki a látogató kezéből az eleséget. 










A másik nagy attrakciója a parknak, hogy áprilisban a bátrabb látogatók előtt lehetőség nyílott Kibó az oroszlánkölyök megsimogatására. A telep megálmodója közben sokat mesélt az állatkert helyzetéről és persze afrikai oroszlánok viselkedési szokásairól. Érdemes követni a Magánzoo életét a hírcsatornákon, mert újabb nagymacska szaporulatra számítanak a gondozók.











Még néhány állat rostokol Abonyban és vár az áttelepítésre, közöttük a hiúzok, Pircsi az „özvegy” emse makákó majom, és sokak kedvence Buborék, a törpevíziló.


Támogassuk együtt az állatkertet és látogatásainkkal hozzájáruljunk az állatok mihamarabbi átköltöztetéséhez és a park szolgáltatásaink fejlesztéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése